Skip to content Skip to navigation

Primer secretari judicial de l'Estat espanyol a judici per un desallotjament il·legal


Gairebé deu anys després, el Centre Social Okupat i Autogestionat (CSOA) l'Estella de Mataró durà a judici el secretari judicial responsable de la inutilització de l'espai alliberat.

El 18 de febrer de 2005, el secretari judicial del Jutjat d'Instruccio numero 1, amb Carlos Agueda Holgueras al capdavant, tenia ordres d'identificar i notificar als ocupants del CSOA l'Estella de Mataró que s'engegava un procés judicial contra ells. Només havia d'identificar i notificar, no havia, en cap cas, d'efectuar el desallotjament. Malgrat tot, va ordenar als Mossos d'Esquadra, que actuaven en qualitat de policia judicial, que obrissin la porta i deixessin entrar la propietat: SR Constructors. Aquesta va accedir amb un grup d'operaris i va destrossar l'edifici per evitar-ne la reokupació.

L'advocada i membre del Col·lectiu Ronda. Raquel Frías, va poder constatar, després de requerir-la, que no hi havia ordre judicial. Immediatament, va sol·licitar que el jutjat dictés l'aturada del desallotjament. Ho va fer quatre hores més tard. Però no va ser fins tres hores després de l'ordre d'aturada que la policia autonòmica va demanar a la propietat que aturés les destrosses. Set hores, en total, van deixar l'edifici completament inhabilitat.

El 5 de març d'aquest mateix any, de la mà de l'advocat Jaume Asens, vàrem interposar una denúncia contra el secretari judicial, juntament amb la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) com a acusació popular.

10 anys després, es jutjarà la il·legalitat comesa pel secretari.

Per tot això, us convoquem els propers:

- Dissabte 31 de gener, a les 11:30, a la plaça Miquel Biada de Mataró, on hi haurà una concentració, un micròfon obert i un vermut.
- Dilluns 2 de febrer a les 9 del matí als Jutjats de Mataró, concentració prèvia a la celebració del judici contra el secretari judicial.

Més informació:

- cronologia dels fets: http://estella.musaik.net/content/cronologia-dels-fets
- denuncia presentada per BricaSA que dona origen a l'ordre d'identificació dels habitants de la vivenda: http://estella.musaik.net/content/jutjats
- denuncia presentada pels membres de l'assemblea del CSOA L'Estella: http://estella.musaik.net/content/den%C3%BAncia-presentada
- Informe de l'Observatori de Drets Economics, Socials i Culturals denunciant el desallotjament: http://estella.musaik.net/content/informe-del-desc