Skip to content Skip to navigation

Comunicat 18/2/05

COMUNICAT PEL DESALLOTJAMENT DEL CSOA L’ESTELLA I DE LA VIVENDA OKUPADA CAL RONK

Ahir 18 de febrer, a les 10 del matí van desallotjar el CSOA l’Estella i la vivenda ocupada adjacent Cal Ronk. Sense cap notificació prèvia, van acordonar el carrer, van tirar la porta a terra, van fer fora al ocupants i els van robar totes les seves pertinences de la manera més degradant. Un cop fora, van començar a enderrocar les parts més vitals per inutilitzar l’accés als espais. Dins d’aquests encara restava tot el material i objectes personals de la gent que hi vivia i en feia vida.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Mataró, amb la seva prepotència habitual, han estat els mercenaris que, a ordres dels especuladors (SR Constructors), van fer efectiu el desallotjament, al marge de la legalitat que suposadament ells preserven menys tenint els drets del ocupants. Els antiabalots es van encarregat d’amenaçar amb les seves armes a tot aquell que els exigia poder treure les coses abans de que enderroquessin l’edifici.

Curiosament i d’una manera sospitosa el secretari judicial va permetre l’enderroc a SR Constructors, que casualment tenien tota la maquinària preparada per a l’execució. Però, segons ens va informar el jutge de guàrdia, l’única ordre que tenien era la d’entrar per identificar i després marxar. Els mossos van permetre aquesta violació dels nostres drets perquè ni s’havien llegit l’ordre judicial.

L’alcalde també és responsable d’aquesta il·legalitat perquè la policia local ha col·laborat en aquest robatori agafada del bracet dels mossos d’esquadra.

Qui sembra la misèria recull la ràbia. La ràbia que fa que et treguin de casa sense poder agafar res, ni la teva dignitat. Ells, polítics, jutges, policia i especuladors, no tenen dignitat. Ells destrueixen espais on es realitzen activitats socials i des d’on es promou el dret a una vivenda digna per construir grans blocs de pisos de 80 quilos, simplement per posar una màscara a la ciutat de Mataró i aparentar el que no és.

Finalment el CSOA l’Estella i Cal Ronk han estat destrossats, i amb ells un tros de cada un de nosaltres que costarà molt tornar a aixecar, això si, com en el conte dels tres porquets, que es preparin per la propera.

DESENMASCAREM ALS ESPECULADORS I ALS SEUS BOTXINS!
UN DESALLOTJAMENT UNA ALTRE OKUPACIÓ!

Gràcies a Totes i estigueu atents a les properes convocatòries.

Assemblea del CSOA l'Estella i Kal Ronc