Skip to content Skip to navigation

Concentració per Recordar els 10 anys de desallotjament


Aquest dissabte 31 de Gener ens hem concentrat davant de l'espai que havia sigut el CSOA L'Estella fa 10 anys. Erem unes 40 persones, les quals hem recordat, tot fent un vermut, que era aquest espai. S'ha fet una presentació de l'acte, amb una explicació dels fets succeïts el fatídic 18 de Febrer de 2005 quan els Mossos van rebentar la porta de la vivenda i per la força van fer fora els seus habitants. Tot això, recordem-ho, per ordre del secretari judicial sense tenir cap tipus d'ordre de desallotjament.
Un cop recordats els diferents successos d'aquell dia, s'ha passat a aclarir quina és la situació legal actual, amb tot el procés judicial previ. Un cop situats, s'ha aprofitat per recordar aquelles persones que d'una manera o altra van passar per l'Estella i ja ens han deixat per anar a una nova vida.
Hem recordat la Cristina Galan, membre del col·lectiu del Centre Social i activista.
També hem recordat en Manuel Puig, el qual es va estrenar en un xitinguito d'estiu explicant contes i deixant-nos bocabadats, acabant sent un protagonista del desallotjament. Ell estava dormint quan el van despertar i obligar a estar en calçotets amb les finestres obertes durant un fred matí de Febrer de 2005.
I no ens hem oblidat d'una gran activista, que com no, també va venir a ajudar a netejar l'Estella, en Pere Boix.
Després d'aquests recordatoris hem passat la paraula als companys del col·lectiu Hypatia de Vilassar de Mar, els quals han ocupat una seu bancària on hi estant portant a terme diferents projectes, entre ells una biblioteca pel barri.
Un cop, els d'Hypatia ens han aclarit què fan i deixen de fer, hem passat la paraula a l'altre col·lectiu convidat: la gent de Can Sanpere. Els quals simultàniament estaven muntant unes jornades en defensa de l'educació pública al seu espai.
La gent de Can Sanpere de Premià de Mar, ens han explicat com han aconseguit okupar aquest espai, el suport veïnal que tenen, i el debat que s'ha generat al mateix poble. Tenen molts espai, i s'estant muntant una infinitat de tallers i xerrades.
Per acabar l'acte, entre oliva i oliva, i després d'escoltar tots aquests discursos, hem passat a obrir el micròfon, o megàfon en aquest cas, i diferents persones que van participar de l'Estella han anat explicant diferents experiències i vivències que havien tingut durant l'okupació del CSOA l'Estella.